14 Mayıs 2013

16: Pencere Başlığındaki Düğmeleri Değiştirmek

Kubuntu'da başlık çubuğunda sadece Simge Durumuna Küçültme, Ekranı Kaplama ve Pencereyi Kapatma düğmelerinin olabileceğini veya bu düğmelerde değişiklik yapamayacağınızı mı düşünüyordunuz?
Çoğu işletim sistemi özgürlüğümüzü kısıtladığından, işletim sistemini sadece geliştiricilerin zevklerine göre kullanmamız gerekir. Ancak KDE'li Kubuntu'da her şeyi özelleştirebileceğimiz gibi, uygulamaların başlığında bulunan düğmeleri de değiştirebiliriz.

Bu işlem için K Menü'ye (Kickoff Uygulama Çalıştırıcı) düğme yazın ve çıkan Pencere Dekorasyonları denetim ögesini seçin ve açılan pencereden "Düğmeleri Yapılandır..." tıklayın.

Pencere Dekorasyonları Penceresi

Açılacak iletişim kutusundan "Özel başlık çubuğu düğme konumlarını kullan" işaretleyin ve pencere başlığında görünmesini istediğiniz düğmeleri aşağıdaki listeden KDE yazısının solunda veya sağında bulunan düğmelerin bulunduğu alanda herhangi bir yere sürükleyin.

Eklenebilecek düğmelerin listesi. Listeden bir düğme hemen üstünde bulunan herhangi bir konuma sürüklenebilir.

Tamam ile iletişim kutusu kapatıldıktan sonra, Pencere Dekorasyonları penceresinde "Uygula" tıkladığınızda. Yaptığınız değişikliği hemen göreceksiniz. Örneğin bir pencerenin sürekli diğerlerinin üzerinde olmasını ve bu işlemi hızlı yapmak istiyorsanız Diğerlerinin Üstünde Tut düğmesini istediğiniz bir yere sürükleyebilirsiniz. Uygulama işleminden sonra sonuç aşağıdaki gibi olacaktır:

Raptiye (Tüm masaüstlerinde göster) düğmesinin sağına sürüklediğimiz, pencereyi diğer tüm pencerelerin üzerinde tutulmasını sağlayan düğme. İlk tıklandığında etkin; ikinci tıklamada ise tekrar devre dışı olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makale ile ilgili soru, yorum ve önerileriniz: