15 Ağustos 2013

U: KDE 4.11 Yayınlandı

Kubuntu kullanıcıları henüz yayınlanan KDE 4.11 sürümünü kullanabilirler.

Bu sürüme yükseltme işlemi için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Konsole (Uçbirim) ile devam etmek için:
  2. Bir uçbirim açın (Uçbirimi KRunner'a veya Uygulama Çalıştırıcıya "konsole" yazarak açabilirsiniz. Komutları uygulamak için Enter'a basın.
    Not: İlk komutta yönetici parolanız sorulacaktır:
    sudo apt-add-repository ppa:kubuntu-ppa/backports
    Gelen uyarıyı onaylamak için Enter'a basın:
    Bu PPA'yı sisteminize eklemek üzeresiniz: Backports of beta versions of KDE and major KDE apps Daha fazla bilgi: https://launchpad.net/~kubuntu-ppa/+archive/backportsDevam etmek için [ENTER] veya eklemeyi iptal etmek için [CTRL] + [C] tuşlarına basın.
    Sırasıyla alttaki iki komutu çalıştırın:
    • sudo apt-get update
    • sudo apt-get upgrade
    Yukarıdaki iki komuttan ilki, eklenen yeni depo da dahil edilerek güncellemelerin aranmasını sağlar. İkinci komut ise bulunan güncellemeleri yükler.

  3. Güncelleme Yöneticisi ile yapabilmek için:
Güncelleme Yöneticisi ile yapabilmek için Muon Güncelleme Yöneticisi'ni açın. Ayarlar'dan Yazılım Kaynaklarını Yapılandır seçin. Diğer Yazılımlar sekmesine gidip Ekle tıklayın ve şu metni girin: "ppa:kubuntu-ppa/backports". Sırasıyla Tamam ve Kapat tıkladığınızda yazılım kaynaklarının güncellenip güncellemek istemediğiniz sorulacaktır. Buradan Yenile seçin. Güncellemeler otomatik aranmazsa "Güncellemeleri Kontrol Et" tıklayın. İşlem bittikten sonra tüm güncellemelerin işaretini seçin ve "Güncelleştirmeleri Yükle" tıklayın. Yaklaşık 200 MB dosya indirildikten sonra güncellemeler otomatik yüklenecektir. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve yeni KDE yazılımını kullanmaya başlayın.
KDE 4.11 özellikleri için: http://kde.org/announcements/4.11 adresine bakınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makale ile ilgili soru, yorum ve önerileriniz: