24 Kasım 2013

U: InfraRecorder Kullanarak Kubuntu DVD'si Oluşturmak

Bu makalede, Kubuntu İndirme sayfasından edindiğiniz Kubuntu ISO kalıbını DVD'ye nasıl yazacağınız anlatılacaktır. Bu işlemde ücretsiz ve açık kaynak olan InfraRecorder yazılımı kullanılacaktır. Diğer yazılımlar da benzer adımlarla DVD yazma işlemi yapabilir.

InfraRecorder'ı İndirin: http://infrarecorder.org/?page_id=5 (Sayfanın başlarında yer alan Download yazısını kullanın.)

Kurulumdan sonra açın ve DVD sürücünüze boş ve yazılabilir bir DVD yerleştirdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin:

Eylemler menüsünden, Kalıp Yazdır seçin.

İndirdiğiniz kubuntu-xx.xx-desktop-amd64.iso (64 bit) veya kubuntu-xx.xx-desktop-i386.iso (32 bit) dosyasını bulun ve tıklayın.

Yazım hatalarını en aza indirgemek için, mümkün olduğunca yavaş bir yazma hızı seçin ve Arabellek hata koruması seçeneğinin etkin olduğundan emin olun ve Tamam tıklayın (Diğer seçenekleri talebinize göre değiştirebilirsiniz.).

Kalıp yazma işlemi bitinceye kadar bekleyin.

"İşlem başarılı" bilgisinden sonra, Tamam düğmesine basın. DVD çıkarılmışsa tekrar takın.

Bilgisayar penceresini açın ve Kubuntu DVD'sine girerek içerisinde aşağıdaki resme benzer bir görünüm olduğunu doğrulayın.

DVD'nin içerisinde benzer dosyaları göreceksiniz.

Bu işlemden sonra bilgisayarınızı, DVD içerideyken yeniden başlatmanız gerekli. Eğer Kubuntu ekranıyla karşılaşmadan eski işletim sisteminiz açılmışsa, BIOS ayarlarınızı değiştirmeniz gereklidir. Bu ayarı İnternet'teki birçok makaleden yararlanarak değiştirebilirsiniz. Bunlardan birine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makale ile ilgili soru, yorum ve önerileriniz: