Windows'un aksine bu paneli tamamen özelleştirmeniz ve dilerseniz birden fazla panel oluşturmanız mümkün. Bunlar ile ilgili temel bilgi şu makalede verilmişti. Eğer zamanınız varsa makalenin sonundaki videoyu izlemeniz önerilir.
Kubuntu 13.10 kurulumundan sonra, bahsedilen panel şu şekilde görülecektir:
![]() |
Öntanımlı Kubuntu 13.10 paneli. Resim tıklanılarak büyütülebilir. |
Kullanmak isteyip istemediğiniz ögeleri ekleme/kaldırma ile panel aşağıdaki gibi ayarlanabilir:
![]() |
Ufak düzenlemelerden sonra öntanımlı panel. |
Hızlı başlat ögesi ekleme:
Çalıştırıcının yanındaki bölgeye hızlı başlat ögesi eklemek için bir uygulama çalıştırdıktan sonra görev yöneticisindeki başlığına sağ tıklayın ve "Çalışmıyorken Bir Başlatıcı Göster" seçeneğini işaretleyin.
Uygulamayı kapattıktan sonra küçük simgesini göreceksiniz.
Görev yöneticisinde, açık pencereleri isteğe göre sıralama:
Öntanımlı olarak görev yöneticisi, uygulamalarda açılma sırasına göre akıllı bir sıralama yapar. Bu sıralamayı el ile değiştirip uygulama başlıklarını sürükleyebilmek için görev çubuğu üzerinde herhangi bir yere sağ tıklayın ve "Görev Yöneticisi Ayarları" seçin. Genel sekmesinde Gruplandırma ve Sıralama bölümünden Sıralama seçeneğini Elle olarak değiştirin. Ardından bir pencerenin görev yöneticisindeki başlığını tutup, uygulamaları istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.
Görev yöneticisinde, pencerelerin gruplandırılmasını engelleme:
Görev yöneticisinde yeterince yer kalmadığında, aynı uygulamanın pencereleri otomatik olarak gruplandırılır. Bunu devre dışı bırakmak için iki yöntem bulunmaktadır:
1. Belirli bir uygulama için gruplandırmayı kapatma:
Gruplandırmayı kapatmak istediğiniz uygulama grubunun başlığına sağ tıklayın ve "Daha Fazla Eylem" menüsüne gelip Bu uygulamanın gruplandırılmasına izin verme seçin. Eğer uygulamanın sadece bir örneği açıksa, bu menü ögesi görülemeyecektir.
2. Gruplandırmayı tamamen kapatma:
Görev çubuğu üzerinde herhangi bir yere sağ tıklayın ve "Görev Yöneticisi Ayarları" seçin. Genel sekmesinde Gruplandırma ve Sıralama bölümünden Gruplandırma seçeneğini Gruplandırma Yok olarak değiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Makale ile ilgili soru, yorum ve önerileriniz: