9 Şubat 2015

U: Kablolu Bağlantıdan Kablosuz İnternet Paylaşımı

Eğer evde sadece bir kablolu bağlantınız var ve dizüstü bilgisayarınızda Erişim Noktası (Hotspot veya Access Point olarak da bilinir) oluşturmak istiyorsanız, Kubuntu'nın Ağ Yöneticisi simgesini kullanabilirsiniz.

Bunun için:

Sistem çekmecesindeki İnternet simgesine tıklayın:


Ardından açılan bağlantı listesinin sağ üstündeki ingiliz anahtarı simgesine tıklayın:

 Bağlantı düzenleyicisinde "Ekle" düğmesinden "Kablosuz (paylaşımlı)" seçin:
 Bağlantı adı olarak, bilgisayarınızda görmek istediğiniz adı; SSID olarak da bağlanan diğer cihazlarda görülmesini istediğiniz adı girin (Not: SSID için Türkçe karakterler kullanılmamaktadır.). Erişim Kipi olarak "Erişim Noktası"nın seçili olduğundan emin olun.
"Kablosuz Güvenliği" sekmesine gelerek bir güvenlik türü seçin. Normal kullanımlar için "WPA/WPA2 Kişisel" yeterli olacaktır. Not: Bir güvenlik türü seçmezseniz kapsama alanında olan herkes bağlantınızdan faydalanabilir.
Tür seçiminden sonra istediğiniz bir parolayı girin:
Tekrar sistem çekmecesindeki bağlantı simgesine tıklayarak "Görünen Ad" olarak yazdığınız bağlantının üzerine geldikten sonra "Bağlan" tıklayın.
Saniyeler içerisinde bağlantı hazır olacaktır. Artık aynı ağı kullanmasını istediğiniz cihazların kendi Wi-Fi (Kablosuz) seçeneklerinden bağlantıyı aynı parola ile yapabilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makale ile ilgili soru, yorum ve önerileriniz: